Eieren op een ketogeen dieet

Er zijn vele soorten diëten en voeding die zowel online kan worden gevonden, of in andere bronnen. Velen van hen zijn gebaseerd op een proces genaamd ketose, waarin je lichaam stopt met koolhydraten gebruikt als de primaire bron van energie, en in plaats daarvan maakt gebruik van vetten als de belangrijkste energiebron. Deze toestand van ketose kan worden bereikt door een ketogeen dieet, wat eigenlijk gewoon een andere naam voor een lage koolhydraten dieet, want op het ketogeen dieet, je doel is om te eten voedsel rijk aan eiwitten envetten en weinig koolhydraten. Er zijn veel dingen die je kunt eten om van de genoemde criteria voldoen. In dit artikel zullen we vooral praten over eieren.

Eieren hebben een belangrijke en waardevolle nutritionele eigenschappen. Ze zijn een grote bron van eiwitten. Kippeneieren, dat zijn de meest gegeten eieren hebben alle essentiële aminozuren die nodig zijn om mensen, en hebben ook veel vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, vitamine B6, vitamine B12, riboflavine, foliumzuur, en mineralen zoals ijzer,calcium en kalium. Hun hoge eiwitgehalte is vooral gewaardeerd door vele sporters en bodybuilders die wensen om hun spiermassa te vergroten, of het huidige niveau te handhaven.

Op 100 gram hele eieren, hebben we ongeveer 13 gram eiwitten, 10 gram vet en 1 gram koolhydraten. Gemiddeld is een kippenei kan tussen 50 en 70 gram, dus de hoeveelheden eiwitten, vetten of koolhydraten kan gemakkelijk worden berekend. Daarbij als we 60 gram als het gewicht van een avarage ei, zou het bevattenongeveer 8 gram eiwitten, 6 gram vet, en slechts ongeveer een halve gram koolhydraten.

Zoals we kunnen zien, de eieren hebben een zeer lage hoeveelheid koolhydraten en een hoge hoeveelheid vetten en eiwitten, dat is precies wat men moet ketose handhaven van de status van op een ketogeen dieet. Er zijn veel recepten op basis van eieren die men kan eten op een ketogeen dieet, maar een een moet alleen ervoor zorgen dat niets dat koolhydraten bevat wordt toegevoegd.

Friends Link : Blenders Egg Cookers Dansko Shoes flixya.com/blog/baltazarhenryka

Advertisements
This entry was posted in Diet Articles and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s