Hypothyroide Dieet

Hypothyreoïdie (onder-actieve schildklier) kunnen onopgemerkt blijven voor jaren. Mensen hebben gewoonlijk de symptomen van hypothyreoïdie, hoewel hun bloed testen geven aan dat hun schildklier functie is 'normaal'. Dit is omdat de standaard pathologische testen voor de schildklier functie kan moeite hebben met het detecteren 'subklinische' gevallen van hypothyreoïdie. De meest voorkomende symptomen van hypothyreoïdie zijn chronische vermoeidheid, obstipatie, gevoel van de koude en droge huid. Als je in een hoge risicocategorie voor de schildklierdisfunctie – hebben een familielid met een schildklier aandoening (vooral je moeder), zijn bij de menopauze; hebben ervaren veel stress in de afgelopen twee tot drie jaar, of hebben hormonale onevenwichtigheden – dan is het belangrijk dat u ondersteuning van uw schildklier, zelfs Als de tests te vertellen dat je schildklier is 'normaal'. Een van de beste manieren om de functie te ondersteunen schildklier is met een dieet.

Bepaalde voedingsmiddelen te verbeteren hypothyreoïdie door het leveren van de essentiële mineralen die de schildklier moetfunctie en hormonen produceren.

Deze omvatten:

1. Tyrosine-rijke voedingsmiddelen. Het aminozuur tyrosine combineert met jodium aan het hormoon thyroxine te maken. Deze voedingsmiddelen zijn vlees, vis, kalkoen en kipfilet, magere melk en yoghurt, amandelen, avocado, bananen, lima bonen, pompoenpitten, sesamzaad, linzen. Supplementen van tyrosine moet worden ingenomen op een lege maag, zodat het niet hoeft te concurreren met andere aminozuren.

2. Jodium-rijke voedingsmiddelen. Jodium is nodig om de schildklierhormonen. Ideale voeding bronnen omvatten Keltische zeezout, zeewier (sushi, nori rollen), zout water vis en zeevruchten. Gejodeerd zout beschikbaar is, maar dient te worden gebruikt in kleine hoeveelheden een of twee keer per week samen met een goede kwaliteit Keltische zeezout. Jodium supplementen zijn meestal in de vorm van kelp tabletten. Raadpleeg uw huisarts voordat u deze, omdat de verkeerde dosis kan je schildklier uit balans.

3. Hoogwaardig eiwit. Alle klieren van ons lichaam en hormonen zijn gemaakt van eiwitten. Probeervan hoge kwaliteit proteïne te eten bij elke maaltijd.

4. Selenium-rijk voedsel – vlees, kip, zalm, tonijn, zeevruchten, hele granen ongeraffineerde, paranoten, biergist, broccoli, zuivel, knoflook, uien en zwarte band melasse.

5. Supplementen van vitamine B-complex en essentiële vetzuren, omdat ze bijdragen tot het gehele hormonale systeem in evenwicht.

6. Zonlicht – maar geen voedsel, is het belangrijk om een dagelijkse dosis van veilige zon. Licht stimuleert de pijnappelklier, die op hun beurteen positief effect op de schildklier, alsmede alle andere endocriene klieren.

Bepaalde levensmiddelen zijn schadelijk voor hypothyreoïdie omdat ze hormonen remmen de productie van schildklierhormonen.

1. Sojaproducten. Isoflavonen zijn hormoon-achtige stoffen in soja producten. Hoge consumptie van soja producten zijn gevonden om de schildklierfunctie bij sommige mensen te onderdrukken en kan zelfs veroorzaken of verergeren hypothyreoïdie. In het bijzonder een isoflavonen genisteïne genaamd, lijkt te verminderen schildklierhormoon output door het blokkeren van de activiteit van een enzym genaamd thyroïd peroxidase. Dit enzym is verantwoordelijk voor het toevoegen van jodium op de schildklier hormonen.

Hoeveel is te veel soja? Elke persoon kan tolereren een ander bedrag en helaas soja is verborgen in veel bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen. Als je een familiegeschiedenis van de schildklier ziekte of een dieet laag in de mineralen jodium en selenium, je moet oppassen van je soja inname. Verminder uw consumptie van sojaproducten (sojamelk,tofu, tempeh, miso, soja saus) tot een maximum van twee of drie keer per week. Als u reeds gediagnosticeerd met hypothyreoïdie, of je display van de voorkomende symptomen, dan verminder je de inname van minder dan twee keer in een week.

2. Kruisbloemige groenten – broccoli, bloemkool, spruiten, kool, mosterd, rutabagas, koolrabi, en rapen. Isothiocyanaten zijn de categorie van stoffen in kruisbloemige groenten die zijn geassocieerd met een verminderde schildklierfunctie. Ze lijkenvermindering van de schildklierfunctie door het blokkeren van de schildklier peroxidase, en ook door het verstoren van berichten die worden verzonden over de membranen van de schildklier cellen. Koken deze groenten maakt de isothiocyanaten minder beschikbaar. Ook, omdat ze zo goed voor ons op andere manieren, alleen beperkt deze groep als je daadwerkelijk zijn gediagnosticeerd met hypothyroïdie of hebben een sterke symptomen.

3. Lage progesteron gaat hand in hand met een lage schildklier, dus vermijd voedsel dat oestrogeen dominantie te bevorderen. Dit omvat alledierlijke producten die niet biologisch zijn geproduceerd (kip, eieren, zuivel, rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, enz.). Al deze voedingsmiddelen zijn beschikbaar organisch.

4. Er wordt aangenomen door sommige onderzoekers dat chloor en fluor (te vinden in de meeste leidingwater) te blokkeren jodium-receptoren in de schildklier, uiteindelijk leidend tot hypothyreoïdie.

5. Gluten is gekoppeld aan schildklierdisfunctie (zowel hyper en hypo schildklier) dus als je geen problemen met de spijsvertering of iemand in uw familie met een gluten gevoeligheid hebben,waard zou zijn drastisch verminderen van uw gluten-inname.

Let op: De informatie in dit artikel is niet bedoeld om de plaats van een persoonlijke relatie te nemen met een gekwalificeerde huisarts is ook niet bedoeld als medisch advies.

My Links : Crimpers Two Stage Sandpaper simonsglendas.livejournal.com flixya.com/blog/hipolitandrzejs

Advertisements
This entry was posted in Diet Articles and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s